Tutustu sivuihin!
Jos olet kiinnostunut hallitustoiminnasta Elintarvike-ekonomisteissa olethan yhteydessä Mona Turpeiseen turpeinen.mona@gmail.com.
Elintarvike-ekonomistit eli tuttavallisemmin Eery tarjoaa elintarvike-ekonomiasta, elintarvikealalta tai muilta vastaavilta aloilta valmistuneille ja vielä opiskeleville elintarviketaloudesta kiinnostuneille Agronomiliiton jäsenille vapaamuotoisen kohtaamispaikan ja oivia verkostoitumismahdollisuuksia.
Elintarvike-ekonomistit ry on perustettu Helsingissä vuonna 1986. Sen tehtävänä on edistää jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä ylläpitää jäsenkuntansa yhteistoimintaa ja -henkeä.
Jäsenyys
Agronomiliittoon kuuluvat voivat liittyä Eeryn jäseneksi.
Toiminta on toistaiseksi tauolla ennen kuin yhdistykselle löytyy uusi toimintaa vetävä hallitus. Hallitukseen tarvitaan 4 jäsentä. Jos olet kiinnostunut hallitustoiminnasta Elintarvike-ekonomisteissa olethan yhteydessä Mona Turpeiseen turpeinen.mona@gmail.com.
Aktiivisen hallituksen puuttuessa emme peri jäsenmaksua.
Yhteystiedot: Pj. Mona Turpeinen. (turpeinen.mona@gmail.com). Tapahtumista tiedotetaan jäsenille omalla sähköpostilistallamme. Löydät Elintarvike-ekonomistien ryhmän myös facebookista.
Kun liityt jäseneksi tai muutat yhteystietojasi olethan yhteydessä myös liittoon, jossa ylläpidetään jäsenrekisteriämme.
Toiminta
Yhdistys pitää kokouksia, järjestää kursseja, opintoretkiä sekä muita tilaisuuksia, ylläpitää suhteita muihin ammatillisiin yhteenliittymiin ja toimii yhteistyössä toimialansa järjestöjen sekä yritysten kanssa elintarviketaloutta käsittelevissä kysymyksissä.
Esimerkkejä Eeryn tapahtumista: Yritysvierailut, teemalliset keskustelutilaisuudet, viini- ja olutillat, syysjuhlat, kokkauskurssit, osallistuminen ruokatapahtumiin.
Tapahtumat 2017
Vierailu Halvalle
Helmikuun alussa eeryläiset olivat yritysvierailulla Halvalla kuulemassa mm. tuotannonsuunnittelusta, markkinoinnista ja Halvan historiasta, minkä lisäksi pääsimme myös maistelemaan lakritsiuutuuksia.
Suomi kasvaa ruoasta - illallinen
Elintarvike-ekonomistit viettivät ”Suomi kasvaa ruuasta” -juhlavuoden tilaisuutta Sörnäisten Teurastamon aluella elokuun alussa (4.8). Alkuperäinen ulkoilmapiknik siirtyi sadepäivän vuoksi sisätiloihin, Teurastamon alueen ravintola viihtyisään ravintola B-smokeryyn. Alkutervehduyksien jälkeen kohotettiin maljat, jonka jälkeen tilaisuus jatkui vapaamuotoisena ja rentona keskusteluna. Illan kuluessa nautimme kotimaisista raaka-aineista valmistetut ruoat, juomat sekä jälkiruoat. Agronomiliitolta tilaisuudessa oli mukana Mikael Jern.
Midnigh Run
Eeryläiset osallistuivat syyskuun alussa öiseen juoksuun eli Mid night runiin.
Helsinki Distilling Company - tislaamokierros ja maistelu
Tislaamokierros lokakuun alussa Helsinki Distilling Companyssa. Meillä oli kierroksen aikana oma opas, joka kertoi tislaamon toiminnasta sekä alueen historiasta. Kierroksen lopuksi maistelimme kuuluja tisleitä mm. Helsinki Giniä.
Lakritsi- ja salmiakkkifestivaalit
Teimme retken lakristi- ja salmiakkifestivaaleille.
Digimarkkinoinnin koulutus
Eeryläiset kokoontuivat joulukuussa Agronomiliitolle kuulemaan digimarkkinoinnista Tulos Helsingin vetämämä.
Tapahtumat 2016
Naisten kymppi
Eeryläiset liikkuivat yhdessä Naisten Kympissä toukokuussa.
Työelämäilta Cotesin kanssa
Eery järjesti Agronomiliitolla lokakuussa yhteistyössä Cotes ry (kuluttajaekonomistit ja teknologit) kanssa vapaamuotoisen keskusteluillan työelämästä. Jaoimmekin yhdessä kokemuksia omista työurista rennosti hyvässä seurassa.
Vierailu Fazerin uuteen tehtaaseen
Fazer avasi uuden vierailukeskuksen Vantaalle ja Eeryläisllä oli mahdollisuus päästä sinne ensimmäisten joukossa. Vierailulla opimme Fazerista yrityksenä ja Fazerin historiasta. Lisäksi kuulimme tuotteiden valmistusprosesseista sekä pääsimme maistelemaan makeisia.
Tapahtumat 2015
Tee tasting
Tammikuussa Eeryläiset tutustuivat teen saloihin Agronomiliitolla. Maistelimme esimerkiksi matchaa sekä hieman erikoisempia teelaatuja kuten Milky Oolongia sekä Lapsang Souchong teetä.
Reilun kaupan vierailu
Eeryläiset tutustuivat Reilun kaupan toimintaan huhtikuussa. Opimme paljon toiminnasta sekä tuotteista. Pohdimme myös yhdessä miten reilua kauppaa saisi edistettyä myynnillisesti sekä esimerkiksi markkinoinnin kautta myymälöissä.
Intialaisen ruoan kokkauskurssi
Mangovaahtoa, pilahvia, ananaschutneyta ja monia muita intialaisia herkkuja kokkailtiin Uudenmaan Marttojen opastuksella toukokuussa.
Naisten kymppi
Eeryläiset liikkuivat yhdessä Naisten Kympissä toukokuussa.
Ruokatieto Yhdistys vierailu
Marraskuussa Eeryläiset vierailivat Ruokatiedolla. Kuulimme laajasti suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä sekä muun muassa Hyvää Suomesta merkistä, ruokakulttuurista sekä suomalaisen ruoan potentiaalista vientiin.
Tapahtumat 2014
Eksoottisten hedelmien tasting
Eeryläisten alkuvuosi lähti käyntiin jo tammikuussa eksoottisten hedelmien tastingilla Agronomiliitolla. Pohdimme myös omia kulutustottumuksia ja hedelmien kypsyyden tunnistukseen, sesonkeihin sekä laadukkaan hedelmän tunnistukseen saimme myös oivia vinkkejä.
Karibian herkkuja Marttojen opastuksella
Uudenmaan Martat pitivät meille Karibialaiset Herkut kokkauskurssin opetuskeittiössään. Saimme perehdytystä karibialaisesta ruokakulttuurista sekä tyypillisistä karibialaisen keittiön aineksista sekä pääsimme itse luonnollisesti kokkailemaan.
Yritysvierailu Kuulaalle
Toukokuussa teimme yritysvierailun tutkimusyritys Kuulaalle. Kuulimme yrityksestä ja sen toiminnoista ja opimme esimerkiksi erilaisista tutkimustarpeista sekä uutuustuotteiden tutkimisesta erilaisin idea-, konsepti- ja tuotetestein.
Syysjuhlat
Elintarvike-ekonomistit järjesti syysjuhlan lokakuussa yhteistyössä Viikin Taloustieteilijöiden kanssa. Juhlapaikkana toimi tällä kertaa ravintola Brasserie Eira. Syysjuhlat saivatkin paljon kiitosta, sillä ne ovat loistava tilaisuus jäsenille verkostoitua hyvän ruoan lomassa.