Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Maistuvat ammatit esiin Ruokatiedon näytöskeittiössä ELMA-messuilla

Maistuvia töitä löytyy tuhansista ruoka-alan yrityksistä ympäri Suomen. Miten sujuu vaikkapa puutarhurin, erikoistutkijan tai savustajan työpäivä? Miten ruoka-alalle kouluttaudutaan? Ruoka-alan monipuolisiin ammatteihin tutustutaan Ruokatiedon näytöskeittiössä ELMA-messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

Koululaispäivänä perjantaina 6.11. Maistuva ammatti -näytökset johdattelevat katsojan ruoka-alan monipuolisten koulupolkujen pariin. Ääneen ja hellan ääreen pääsevät mestari ja kisälli viidestä ruoka-ammatista. Kunkin näytöksen päätteeksi yleisö pääsee tietysti maistelemaan keittiössä syntyneitä herkkuja!
Päivän aikana juhlitaan myös suomalaista kouluruokailua, kun tuusulalaiselle Hyrylän yläasteelle luovutetaan Kouluruokadiplomi.

RUOKATIEDON NÄYTÖSKEITTIÖN OHJELMA PERJANTAINA 6.11.

10.00 Maistuva ammatti: Erikoistutkija, THL, Helsinki
11.00 Maistuva ammatti: Puutarhuri, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
12.00 Maistuva ammatti: Savustaja, HKScan Finland Oy, Vantaa
13.00 Maistuva ammatti: Puutarhuri, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda
14.00 Kouluruokadiplomi luovutetaan Hyrylän yläasteelle, Tuusula
15.00 Maistuva ammatti: Savustaja, HKScan Finland Oy, Vantaa
16.00 Maistuva ammatti: Juustolan yrittäjä, Kolatun Juustola, Somero
17.00 Maistuva ammatti: Lampuri, Syrjälän lammastila, Tammela

Juontajana toimii tuottajajärjestö MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

PUKEUDU MEHILÄISTARHAAJAKSI TAI MUUKSI UNELMA-AMMATTILAISEKSI

Ruokatiedon osastolla on luvassa myös monipuolinen kattaus tekemistä kaiken ikäisille:

  • Nappaa itsestäsi selfie unelmiesi ruoka-ammattilaisen varusteissa ja julkaise kuva somessa tunnuksella #maistuvaammatti
  • Osallistu ammattivisaan
  • Tutustu kouluruokailuun
  • Löydä maaseudun tarjoamia ammatteja!

Lauantaina ja sunnuntaina 7.–8.11. Ruokatiedon näytöskeittiössä kokataan herkkuja Hyvää Suomesta -tuotteista. Samalla kävijät voivat testata ruokatietämystään alkuperämerkkivisassa ja haastaa aistinsa ruoka-aineiden sokkotunnistuksessa.

Koko viikonlopun ohjelman näytöskeittiössä löydät ELMA-messujen verkkosivuilta: http://bit.ly/1LZybRm

Tervetuloa osastolle 6 e 71!