Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Agronomiliiton valtuusto: Ruoka-alan asiantuntijat haluavat edistää kestävää ruokamurrosta

Agronomiliiton valtuusto kokoontui tänään Helsingissä.

Agronomiliiton valtuuston kannanotto 23.11.2024

Ruoka-alan asiantuntijat haluavat edistää kestävää ruokamurrosta

Ensi keskiviikkona julkistetaan uudet kansalliset ravitsemussuositukset. Ruokajärjestelmän akateemiset asiantuntijat korostavat, että suositusten takana on vankka tutkimustyö ja kansainvälinen vertaisarviointi. Niiden käyttöönotto ohjaa kestävää kehittämistyötä ruokakasvatuksen, keskeisten ruokapalvelujen ja tuotekehityksen näkökulmista.

Agronomiliiton valtuusto pitää ensisijaisena, että osaltamme varmistamme suomalaisten lautasille päätyvän ravitsevaa ja kestävin menetelmin tuotettua ruokaa. Laadukkaan ja maukkaan suomalaisen ruoan ympärille on hyvä rakentaa vastuullisia suosituksia tieteeseen perustuen. Agronomiliitto kannustaakin kaikkia ruokajärjestelmässä ottamaan suositukset huomioon niin elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla kuin kuluttajaviestinnässä. 

Agronomiliitto katsoo, että suositusten sisällä on hyvä korostaa suomalaisen ruokajärjestelmän kestävyyttä. Epävarmassa maailmantilanteessa on syytä varmistaa koko ruokajärjestelmän kattava huoltovarmuus ja ruokaturva kansalaisillemme. Samalla kannamme vastuuta yli maantieteellisten rajojen.

Agronomiliiton valtuusto korostaa, että alan ammattilaisilla on koulutus, kokemus ja ymmärrys ruokajärjestelmän monimuotoisuudesta ja sen edistämisestä. Jäsenistömme on hyvin motivoitunut käyttämään osaamistaan niin kansanterveyden, ympäristön kuin kansantalouden hyödyksi.

 

Lisätietoja:

Valtuuston puheenjohtaja Simo Tiainen 040 553 331 31

Valtuuston varapuheenjohtaja Maija Soljanlahti 044 980 9358