Tieteellis-gastronominen ruokaklubi Agronomiliitolla: teemana kasviöljyt
5.3.2025 17:00 – 19:00 Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston ja Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, joka kokoontuu joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona, kesä- ja joulutaukoja lukuun ottamatta. Klubi-illoissa eri kaupunkien välillä on etäyhteys, ja ryhmässä keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Helsingissä klubi-illat järjestetään Agronomiliiton tiloissa.
Kolme kaupunkia ja kuukausittain vaihtuva teema
Turussa tapahtumista vastaavat Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus ja Flavoria-tutkimusalusta. Klubi kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17–19. Iltojen teemat julkaistaan etukäteen Anu Hopian Molekyyligastronomia-blogissa sekä tällä tapahtumasivulla.
Klubi järjestetään samaan aikaan sekä Helsingissä, Turussa että Seinäjoella, ja keskustelua kolmen kaupungin välillä käydään etäyhteydellä. Illat ovat luonteeltaan hyvinkin vapaamuotoisia, ja niihin sisältyy aina lyhyt teoreettinen pohjustus valitusta teemasta. Iltojen parasta antia ovat teemaan liittyvät maistelut ja aistinvaraiset arvioinnit, joihin osallistuvat kaikki (halukkaat) ja jotka johtavat aina polveileviin keskusteluihin ruoasta ja sen moninaisista merkityksistä osana arkea ja juhlaa.
Klubi-iltojen koosteet julkaistaan jälkikäteen blogiin, johon voi tutustua täällä.
5.3.2025 klo 17–19 | teemana kasviöljyt
Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan tästä
Muut tulossa olevat tapahtumat
2.4.2025 klo 17–19 | teemana rahka, viili ja jogurtti
7.5.2025 klo 17–19 | teemana jäätelö