Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.

Aamiaistilaisuus: Palvelumuotoiluosaamisella kilpailuetua työmarkkinoille

1.4.2025 08:30 – 10:00 Aamiaistilaisuudessamme Agronomitalolla Helsingin keskustassa kuulet, mitä palvelumuotoilu on ja miten sitä hyödynnetään ruoka-alalla sekä pääset tapaamaan muita ruoka-alan asiantuntijoita. Tilaisuus on avoin kaikille työuraansa pohtiville Agronomiliiton jäsenille. Voit kutsua mukaasi myös liittoon kuulumattoman, jäsenkelpoisen ystävän.

Tervetuloa aamiaiselle Helsingin keskustaan Agronomitaloon!

Aamiaistilaisuudessamme kuulet, mitä palvelumuotoilu on ja miten sitä hyödynnetään ruoka-alalla. Tilaisuudessa pääset verkostoitumaan ruoka-alan ammattilaisten kanssa, nauttimaan aamiaista sekä kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, miten palvelumuotoiluosaaminen voi tuoda asiantuntijalle kilpailuetua työmarkkinoilla. Tilaisuuden puhujina kuullaan Eliisa Sarkkinen, Business & Service Design Team Lead, Head of Service Design Network Finland, Siili Solutions sekä Linda Luymes, Principal Product Designer, S-kaupat, SOK.

Missä: Agronomiliiton tilat, Pohjoinen Makasiinikatu 6, Helsinki

Milloin? Ti 1.4.2025 klo 8:30–10:00

Ohjelma

 8:30 Tarjolla aamiaista ja keskusteluseuraa

9:00 Tervetuloa! Agronomiliiton stipendit osaamisen kehittämiseen, Emma Pihkala, jäsenpalvelupäällikkö, Agronomiliitto

9:05 Palvelumuotoilun edut ruoka-alalle ja muille sektoreille

Eliisa Sarkkinen, Business & Service Design Team Lead, Head of Service Design Network Finland, Siili Solutions

Linda Luymes, Principal Product Designer, S-kaupat, SOK

  • Mitä palvelumuotoilu on ja miten sitä hyödynnetään ruoka-alalla ja muilla sektoreilla?
  • Miten palvelumuotoiluosaaminen voi tuoda asiantuntijalle kilpailuetua työmarkkinoilla? Onko osaajille tarvetta?
  • Miten ruoka-alan osaaja voi kehittää palvelumuotoiluosaamistaan? Lisäkoulutus vai kokonaan uusi tutkinto – millaisia vaihtoehtoja on tarjolla?

9:45 Kysymyksiä ja keskustelua

10:00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on avoin kaikille Agronomiliiton jäsenille ja tervetulleita ovat niin työuran eri vaiheissa olevat kuin opiskelijajäsenet. Voit kutsua mukaasi myös liittoon kuulumattoman ystäväsi, joka on Agronomiliittoon jäsenkelpoinen. Jäsenkelpoisia ovat alamme ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet. Pyydä myös ystävää täyttämään ilmoittautumislomake.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen su 30.3. mennessä tästä.

Puhujat

Eliisa Sarkkinen, Business & Service Design Team Lead, Head of Service Design Network Finland, Siili Solutions

”Vedän ohjelmistoyritys Siili Solutionsin Business and Service Design -tiimiä Johtavana palvelumuotoilijana ja konsulttina. Erikoisalaani ovat haastavat kansainväliset B2B- ja julkisen sektorin muutosprojektit, joissa hyödynnän systeemistä ja strategista muotoilua. Akateemiselta taustaltani olen alun perin elintarvike-ekonomisti ja kuulun Agronomiliittoon – tutkintoni on johdattanut minut monipuolisiin tehtäviin, aina Fazerilta ja lehtorin roolista logistiikan, SOTE-sektorin, data-avaruuksien ja tekoälyn pariin.

Palvelumuotoilu on monille vielä tuntematon käsite, ja sen mahdollisuuksista haluaisinkin kertoa aamiaistilaisuudessa. Minua inspiroivat haastavat kokonaisuudet ja vaikuttavuuden varmistaminen. Yksi antoisimmista vetämistäni projekteista on YK:n COP27-ilmastokokouksen kärkihankkeeksi nimetty ekosysteemiprojekti, jossa kehitimme ratkaisun, joka vähentää CO₂-päästöjä yli 24 %. Tämä ei olisi ollut mahdollista perinteisin menetelmin, vaan vaati palvelumuotoilullista otetta ja yli 30 toimijan osallistamista.

Ammennan näkemyksiä aamiaistapahtumassa myös vapaaehtoistyöstäni. Johdan Suomen palvelumuotoiluverkostoa, ja järjestimme lokakuussa vapaaehtoisvoimin Suomen ensimmäisen globaalin palvelumuotoilukonferenssin, SDGC24:n, joka toi Helsinkiin 1350 osallistujaa 55 maasta. Maaliskuussa minut löytää GrandOnesta, jossa toimin päätuomarina arvioiden Suomen parhaimpia digitaalisia palveluita.

Parasta on keskustelu ja verkostoituminen – tule vetämään hihasta ja jutellaan tapahtumassa! ”

Linda Luymes, Principal Product Designer, S-kaupat, SOK

”Toimin Principal Product Designerina S-kaupat-palvelussa, Suomen suurimmassa ruoan verkkokaupassa. Suunnittelen yhdessä muotoilijoiden, ohjelmistokehittäjien sekä liiketoiminnan ja myynnin ammattilaisten kanssa entistä sujuvampaa ja vaivattomampaa ostokokemusta ruoan verkkokauppaan.

Palvelumuotoilu ei ole vain keino parantaa asiakaskokemusta ja saavuttaa liiketoimintahyötyjä. Parhaimmillaan se luo innostavan ja tiiviiseen yhteistyöhön perustuvan työympäristön, jossa eri osaamisalueet tukevat toisiaan ja rakentavat yhdessä vaikuttavia ratkaisuja.

Palvelumuotoilun avulla voidaan myös ennakoida muuttuvia asiakastarpeita ja tunnistaa uusia mahdollisuuksia. Tämä on avainasemassa, kun kehitämme ruoka-alalle kestävämpiä ja parempia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.”